Sport

Vicepreședintele CJ, Traian Stancu: “Timișoara are vicecampion olimpic la canotaj”

Vicepreședintele CJ, Traian Stancu: “Timișoara are vicecampion olimpic la canotaj”

Timișoara are vicecampion olimpic la canotaj. Este vorba despre Laurențiu Danciu, în vârstă de 18 ani. Anunțul a fost făcut azi de către vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Traian Stancu, care a ținut în mod special ca tânărul canotor să fie premiat de Consiliul Județean Timiș și de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, pentru performanță în disciplina de care dă dovadă.

Înainte de a fi vicepreședintele CJ, am condus împreună cu Zlatomir Balojin Asociația Județeană de Canotaj, iar sportivul care se află azi aici era în acea vreme un puști. Domnul Balojin, antrenorul său, l-a descoperit și a avut încredere în el. Laurențiu a devenit pe parcurs, într-o perioadă scurtă, campion național, apoi mondial, vicecampion balcanic, iar acum vicecampion olimpic. Am ținut să îl cunoașteți”, a transmis Traian Stancu, vicepreședintele CJ Timiș.

Laurențiu Danciu, sportivul de la CSM Timișoara, s-a apucat de canotaj de doar 3 ani, dar a reușit în acest timp performanță. Are în palmares un titlu mondial în barcă de doi, un argint la Europene, în barcă de 4, titlul de vicecampion olimpic la juniori, la Buenos Aires în Argentina. “Mă bucur de acest rezultat. Nu a fost ușor. Trebuia în primul rând să ne obișnuim și cu fusul orar, iar în cele două zile avute înainte de competiții, ne antrenăm la ora în care în România dormeam. Una peste altă, a fost o competiție deosebită și le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine și au crezut că pot ajunge în top. Următorul pas este să ajung în lotul olimpic de seniori și bineînțeles, la Jocurile Olimpice de la Tokyo”.

  „Da, a fost descoperit acum trei ani. De la început am avut încredere în el, drept dovadă întreg clubul am avut grijă de el. Cinste lui, a reușit un lucru remarcabil. Vreau să va spun că a fost singurul timișorean, și din tot canotajul românesc au fost numai sportivi. A participat la Jocurile Olimpice de tineret, unde a câștigat locul ÎI vicecampion olimpic la numai 24 de sutimi. Mă bucur că domnul Traian Stancu ne ajută să avem grijă de acest sportiv, pentru că la ora actuală e curtat de foarte multe cluburi. Este un băiat muncitor care va ajunge departe”, a transmis Zlatomir  Balojin, antrenorul sportivului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*