Social

Incident pe traseul lotului 4 al autostrăzii Lugoj-Deva

Incident pe traseul lotului 4 al autostrăzii Lugoj-Deva

O porțiune din „Dealul liliecilor” situat pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva s-a deplasat câţiva zeci de metri, din cauza unei alunecări de teren.

Condiţiile meteo, vibraţiile transmise de utilaje şi terenul în pantă au produs o alunecare de teren pe şantierul  autostrăzii Lugoj – Deva fără consecinţe pentru muncitori ori utilaje.

Situaţia creată însă nu va afecta graficul lucrărilor asumate dă asigurări reprezentantul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Alin Şerbănescu.

„Este o situație apărută uzual pe șantiere mari, unde se sapă în zone de versanți. Practic nu va afecta graficul de lucrări asumat, cel puțin așa ne-a dat asigurări constructorul. Deja sunt în faza în care aproape au eliberat acea cantitate de pământ căzută. Putem spune plastic că e vorba de câteva basculante de pământ, adică nu a fost o cantitate mare de pământ. E cauzată punctual de vibrațiile utilajelor, de consistența solului, de faptul că a și plouat în perioada aceasta în zonă și a ajutat practic la această instabilitate. Oricum, ne aflăm într-o zonă de lucrări provizorii acolo, acele plase erau montate provizoriu tocmai pentru ca, în cazul în care apăreau alunecări, să nu fie puși în pericol muncitorii, să nu fie afectate utilajele” spune Alin Șerbănescu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CNAIR, în zona în care a avut loc alunecarea de teren se va turna un zid de sprijin din beton, înalt de şase metri. Peretele de beton va avea în final o fundaţie de 18 metri adâncime.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*