Social

Butonul care salvează vieți! Teleasistență medicală pentru vârstnicii din Timișoara

Butonul care salvează vieți! Teleasistență medicală pentru vârstnicii din Timișoara

Serviciul Teleasistență a fost relansat astăzi la Timişoara. În urmă cu ani de zile conducerea Primăriei Timişoara anunţa introducerea unui sistem de teleasistenţă pentru persoanele vârstnice, astfel încât bătrânii să poată primi ajutor imediat dacă li se face rău în casă, prin simpla apăsare a unui buton. Câțiva ani mai târziu, autorităţile au renunţat însă la sistem, pe motiv că echipamentele erau învechite şi nu se mai găseau piese de schimb.

Pe lângă ajutorul pe care acest sistem îl oferă persoanelor vârstnice, el le dă încrederea necesară pentru a continua să ducă o viață normală, în propriile case, știind că în caz că li se întâmplă ceva, pot cere imediat ajutor, printr-o simplă apăsare a butonului.

Potrivit reprezentanților Direcţiei de Asistenţă Socială Timișoara, la alerta transmisă de un beneficiar al sistemului de teleasistenţă este anunţat şi un echipaj din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe care se deplasează la domiciliul pacientului. Până în decembrie vor fi distribuite 60 de astfel de dispozitive, anunță Rodica Surducan, director general al DAS Timișoara. “Persoanele pot face baie cu brățara pe mână, este securizată. În caz că li se face rău, apasă pe butonul roșu, în formă de inimioară, iar în centrala unde avem toate numerele monitorizate va pâlpâi exact acel număr care are o problemă, o nevoie. Să spunem doamna Florica. Imediat este contactată de pe un număr scurt de telefon, respectiv 0356-981. Pentru prima dată acest serviciu este dotat cu resursă umană, cu patru medici angajați ai DAS”, a explicat jr. Rodica Surducan, director general al Direcţiei de Asistenţă Socială Timișoara.

Aparatele pentru Serviciul Teleasistenţă sunt puse la dispoziţia beneficiarilor gratuit sau în schimbul unei sume de bani lunare, în funcţie de venituri. În plus, Serviciul Teleasistenţă include un număr de telefon: 0356-981 şi poate fi apelat gratuit.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*