Social

Artă… protejată la Timişoara

Artă… protejată la Timişoara

Grupul de Acţiune Locală Timişoara se implică în acţiunile culturale, iar de marţi are în grijă o lucrare de artă donată de Institutul Intercultural Timişoara, care urmează să fie expusă în Centrul Cultural şi Educaţional care se va construi în cartierul Kunz. Deoarece, momentan, nu există condiţii propice pentru păstarea lucrării, realizată de un grup de copii din oraşul Kikinda (Serbia), aceasta va fi protejată de GAL Timişoara.

Acest eveniment face parte din proiectul „InclusiveArt – Access to Culture for Disadvantaged Children and Youth”, eMS RORS-22, finanţat de Uniunea Europeană prin programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, iar gestul este unul simbolic, care îşi propune să facă posibilă cooperarea între comunităţi din România, dar şi din afara graniţelor ţării.

„Grupul de Acţiune Locală Timişoara are prevăzută în bugetul destinat infrastructurii municipiului o sumă de bani pentru construirea unui Centru Cultural şi Educaţional, dar suntem prinşi în hăţişurile birocratice. În scurt timp, credem noi, aceste probleme se vor rezolva, iar acest proiect, care face parte din strategia Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, va căpăta contur. Lucrarea va fi expusă în acest Centru, dar până atunci, pentru a nu se degrada, o vom pune la păstrare”, spun reprezentanţii GAL Timişoara.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*