Eveniment

Urmărit internațional şi apatrid cu documentul altei persoane, depistaţi la Nădlac II

Urmărit internațional şi apatrid cu documentul altei persoane, depistaţi la Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat un bărbat care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de documentul de identitate al altei persoane, deoarece pasaportul personal avea perioada de valabilitate expirată.

În data de 23.10.2018, în jurul orei 04.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieși din țară, o persoană de sex masculin, care călătorea ca pasager într-un autoturism marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Germania.

La control, bărbatul în cauză a înmânat poliţiştilor de frontieră un document de identitate românesc, ocazie cu care s-a constatat că între acesta şi documentul de călătorie prezentat la control sunt diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru verificări. In urma verificărilor s-a stabilit ca bărbatul se numeşte M.M., în vârstă de 30 de ani,  persoana fără cetăţenie, posesor al unui document eliberat de autorităţile române care era expirat.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului, efectuând totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac II-Csanadpalota au depistat o femeie, cetăţean roman, căutată de autorităţile spaniole pentru executarea unei pedepse privative de libertate, pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti.

În data de 22.10.2018, la orele 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat  pentru a efectua controlul de frontieră, o femeie, M.A., în vârstă de 30 de ani, cetăţean român cu domiciliul pe raza judeţului Iaşi.

În cadrul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele femeii era emis un mandat european de arestare, de către autorităţile spaniole, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a unei hotărâri judecătoreşti. Aceasta avea de executat o pedeapsă privativă de libertate de 9 luni de închisoare.

Persoana în cauză a fost predată unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în continuare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*