Social

Haos în Complexul Studenţesc! Poliţia Locală a dat peste 1.600 de amenzi

Haos în Complexul Studenţesc! Poliţia Locală a dat peste 1.600 de amenzi

Polițiștii locali acționează zilnic pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță pe străzile municipiului, una din zonele aflate în atenția polițiștilor locali fiind cea a Campusului Universitar, unde există patrule atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, precum și un birou de consiliere unde pe timp de zi se preiau sesizări de la studenți sau alte persoane care locuiesc în zonă spre a fi ulterior repartizate și luate măsurile legale care se impun.

De la începutul acestui an au fost aplicate în perimetrul Campusului Universitar un număr total de 1.659 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe fiind pe linie rutieră – 562, pentru parcări neregulamentare, dar și la Legea 61/1991 republicată – 455, pentru fapte precum consum de alcool pe domeniul public, tulburarea liniștii publice, provocare de scandal.

De asemenea, au mai fost aplicate sancțiuni pentru abandonare de deșeuri și la societățile comerciale care nu au respectat regulile de comerț. De la începutul anului, în perimetrul respectiv au fost constatate mai multe cazuri de persoane depistate consumând substanțe interzise, din categoria etnobotanicelor, dar și grupuri de migranți care se aflau în Complexul Studențesc, în aceste situații cei în cauză fiind predați pentru continuarea cercetărilor structurilor abilitate.

Trebuie menționat faptul că nu neapărat studenții sunt depistați în situații de încălcare a normelor legale, ci și alte persoane care trec prin Campus, zona fiind una extrem de frecventată, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte.

Așadar, polițiștii locali atrag atenția celor care tranzitează Campusul Universitar sau care locuiesc aici să respecte normele de conviețuire socială, precum și regulile privind oprirea și staționarea autovehiculelor și pe cele referitoare la abandonarea de deșeuri pentru a evita astfel sancționarea de către polițiștii locali, dar și pentru a-i respecta astfel pe tinerii care vin la Timișoara să învețe.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*