Sănătate

Câţi pacienţi din Timiş au beneficiat de îngrijiri la domiciliu

Câţi pacienţi din Timiş au beneficiat de îngrijiri la domiciliu

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș a realizat o analiză a fondurilor destinate îngrijirilor  medicale la domiciliu, pe primele nouă luni ale anului în curs.

Astfel, s-a constatat că în județul Timiș, un număr de 644 de  pacienți au beneficiat de îngrijiri medicale la domiciliu,  aferente  a 9.595 de zile de îngrijiri  la domiciliu.

Suma decontată pe primele nouă luni ale anului în curs pentru îngrijiri medicale la domiciliu a crescut la 648.682 lei, comparativ cu anul 2017, când  în aceeași perioada a fost decontată suma de  458.407 de lei.

De asemenea, în primele nouă luni ale anului trecut,  un  număr de 188 de pacienți  au beneficiat de îngrijiri medicale, aferente  a 7.966 de  zile de îngrijiri medicale la domiciliu.

„Pentru ca o persoană asigurată să beneficieze de îngrijiri medicale la domiciliu, urmare a recomandării medicului, sunt necesare următoarele documente: recomandare în original de la medic, nu mai veche de cinci zile, cerere și declarație tip completate, copie după cartea de identitate a pacientului/certificat de naștere pentru minori, copie după talonul de pensie, unde este cazul. În situația în care, actele sunt aduse de un aparținător (părinte, soţ/soţie, fiu/fiică,sau rude de gradul doi) se solicită o copie a cărții de identitate și dovadă gradului de rudenie. În cazul imputernicitului sau reprezentantului legal al pacientului se solicită  împuternicire/procura  notarială. Bolile pentru care se solicită îngrijiri medicale la domicliu sunt boli grave sau foarte grave și mă refer aici printe altele la diferite tipuri de tumori maligne și limfoame, amputații membre, boala Parkinson, boala Alzheimer, infarctul cerebral și alte anevrisme,”  a declarat Victor Dumitrașcu, președinte-director General CJAS Timiș.

În contract cu CJAS Timiș sunt cinci furnizori de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu, iar bugetul pentru anul în curs este  de 917.000 de lei. Lista furnizorilor de îngrijiri medicale la domiciliu este afișată pe site-ul instituției la adresa: http://www.cnas.ro/cjastm/page/lista-furnizori-în-contract-4.html

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*