Eveniment

Ziua Armatei sărbătorită la Timișoara! Expozitie de echipamente și tehnici de intervenție în caz de prim-ajutor

Ziua Armatei sărbătorită la Timișoara! Expozitie de echipamente și tehnici de intervenție în caz de prim-ajutor
Adora Beauty

Ziua Armatei a fost marcată, în avans, la Timișoara de Brigada 18 Cercetare Supraveghere ,,Decebal”.

Armata României la Iulius Mall, eveniment special ce se înscrie în seria manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Armatei României a avut loc sâmbătă, 20 octombrie, militarii Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere ,,Decebal” fiind prezenți la Iulius Mall Timişoara. Cu această ocazie, militarii Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere ,,Decebal” au prezentat  tinerilor echipamente, tehnici de intervenție în caz de prim-ajutor în unul dintre cele mai circulate spații din Timișoara.

Militarii români celebrează în fiecare an, în data de 25 octombrie, Ziua Armatei, una dintre cele mai importante sărbători naționale, în care poporul român își omagiază eroii, armata, faptele ei de arme din trecutul mai depărtat și mai apropiat, pe toți cei care astăzi, în haină militară, sunt permanent la datorie.

La 25 octombrie 1944, Armata României a încheiat cu succes campania de eliberare a teritoriului national. Atunci au participat peste 520.000 de militari, dintre care 58.330 au fost ucişi, răniţi sau declaraţi dispăruţi. Unităţile româneşti au continuat să ducă acţiuni militare pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind la victoria obţinută la 9 mai 1945, care a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

Prima acțiune de luptă a Armatei României în afara granițelor naționale, de după Revoluția din 1989, a început la 8 martie 1996, alături de contingentele armatelor statelor membre NATO și partenere, în teatrul de operații din Bosnia-Herțegovina, cu Batalionul 96 Geniu. În anul 2000, Armata României și-a început participarea la misiunea NATO KFOR din provincia Kosovo, cu personal de stat-major și, ulterior, cu subunități specializate, de nivel de companie.

În prezent, Armata României participă la diverse misiuni internaționale de combatere a terorismului, de sprijinire a păcii sau umanitare.

 

(FOTO: Costi Duma)

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*