Sport

Șoc în lumea sportului. Fostul fotbalist Ilie Balaci a murit

Șoc în lumea sportului. Fostul fotbalist Ilie Balaci a murit

Fosta mare glorie a Universităţii Craiova, Ilie Balaci, a încetat din viaţă duminică dimineaţă la vârsta de 62 de ani.  Anunțul a fost făcut la Digi Sport de fostul său coechipier, Sortin Cârţu.

Ilie Balaci a plecat să joace în echipa îngerilor, a scris gruparea CS Universitatea Craiova, după ce fostul fostul internaţional a murit la 62 de ani. „Într-o zi mohorâtă de toamnă, Ilie Balaci a plecat să joace în echipa îngerilor. Dumnezeu să îl odihnească! NU TE VOM UITA NICIODATĂ, ILIE BALACI!”

Ilie Balaci ar fi făcut un atac cerebral duminică dimineață. Sâmbătă, fostul fotbalist se simțea bine.

Ilie Balaci, supranumit şi ,,Minunea blondă”, şi-a legat numele de succesele echipei Universităţii Craiova din anii 80.

În această seară ar urma să aibă loc meciul dintre FCSB și Craiova, dar în aceste condiții nu se știe dacă se va mai disputa.

Ilie Balaci, născut la 8 septembrie 1956, a câştigat trei titluri naţionale şi patru cupe ale României, identificându-se practic cu perioada de glorie a Universităţii Craiova. A fost desemnat Cel mai bun fotbalist român al anului în două rânduri, în 1981 şi 1982. În divizia A a avut 347 de prezenţe şi 84 de goluri, în cupele europene a marcat de 7 ori în cele 38 de apariţii, în vreme ce la naţională a avut 65 de selecţii şi 8 goluri.

Ca antrenor a avut performanţe remarcabile în special în ţările arabe. A câştigat Cupa Campionilor Africii, în 1992, cu Club Africain Tunis (Tunisia), Cupa Cupelor Ţărilor Arabe, în 1993 şi 1994 cu Olimpique Casablanca (Maroc), Cupa Campionnilor Golfului, în 1997, cu Al Nassr Riad, şi în 1998 cu Al Hilal (ambele din Arabia Saudită), Cupa Cupelor Ţărilor Arabe în 2000 cu Al Ain (Emiratele Arabe Unite), Supercupa Asiei, în 2000 cu Al Ain. În total, 21 de trofee cu şapte cluburi.

Sursa: DIGI24.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*