Social

Sunt necesari 30.000 de euro pentru refacerea acoperișului deteriorat al Memorialului Revoluției

Sunt necesari 30.000 de euro pentru refacerea acoperișului deteriorat al Memorialului Revoluției
Adora Beauty

Clădirea care adăpostește Memorialul Revoluției din Timișoara are nevoie de intervenții urgente la acoperișul aflat într-o stare avansată de degradare. În acest sens a fost lansat un apel pentru refacerea acoperișului atât de deteriorat încât plouă în clădire.

Asociaţia Culturală Contrasens strânge bani în cadrul proiectului Mad(E) in Romania, care se defăşoară timp de o lună. Este nevoie de 30.000 de euro, spune preşedintele asociaţiei, Dana Sarmeş.

„Acoperișul este vechi, nereparat, pe alocuri în clădire plouă. Să facem ceva să adunăm niște bani și să încercăm să reparăm cumva acoperișul. Începem un crowdfunding, toți artiștii implicați vor începe să-l disemineze, o să cerem suport marilor companii. Credem că nu e un capăt de țară 30.000 de euro să repari un acoperiș. În societatea civilă actuală din Timișoara lipsește voluntariatul, lipsește implicarea. Eu mă aștept, în primul rând, donatorii să fie nu familiile care au avut martiri, nu revoluționarii implicați, să fie orășenii, timișorenii să fie implicați într-un muzeu care reprezintă lumina de la Timișoara”, spune Dana Sarmeș.

Memorialul Revoluţiei din Timişoara funcţionează într-o clădire veche, primită în 2011 de la Ministerul Apărării Naţionale. După mutarea în căminul fostei garnizoane de pe strada Oituz, s-au făcut ample lucrări de consolidare şi reparaţie, însă, de-a lungul anilor, acoperişul s-a deteriorat.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*