Național

Meteorologii au actualizat prognoza pentru finalul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie

Meteorologii au actualizat prognoza pentru finalul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie

De săptămâna viitoare, temperaturile scad în toată ţara, în multe zone fiind chiar mai coborâte decât normalul acestei perioade. Şi tot după data de 22 octombrie îşi vor face apariţia şi ploile mult aşteptate de agricultori. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, cu excepția regiunilor estice și a zonei montane, unde acestea vor fi ușor excedentare.

Estimările meteorologice pentru intervalul 15.10.2018 – 12.11 2018 sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

 

Săptămâna 22.10.2018 – 29.10.2018

Temperatura aerului este posibil să aibă valori apropiate de normalul termic al perioadei în regiunile sudice și estice și să fie mai coborâte decât acestea în restul teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, cu excepția regiunilor estice și a zonei montane, unde acestea vor fi ușor excedentare.

Săptămâna 29.10.2018 – 05.11.2018

Valorile temperaturii aerului se vor situa în jurul mediilor climatologice în cea mai mare parte a țării, cu posibilitatea unor valori ușor mai ridicate în estul și sud-estul țării.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă la nivelul întregii țări.

Săptămâna 05.11.2018 – 12.11.2018

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale climatologic pentru această dată.

Precipitațiile estimate a se înregistra în acest interval la nivelul întregii țări se vor apropia de cele specifice perioadei.

Sursa: www.romaniatv.net

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*