Administrație

CJT a ridicat un imobil nou Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj

CJT a ridicat un imobil nou Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj

La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj, unde învață peste 200 de copii, există mulți oameni deosebiți care oferă societății un serviciu public de cea mai înaltă calitate.

De aceea, Consiliul Județean Timiș este preocupat să ofere cadrelor didactice, elevilor și părinților cele mai bune condiții.

„Ce poate fi mai special decât să oferim copiilor aflați în dificultate educația de care au nevoie și de care nu ar putea beneficia fără ajutorul unor profesori și instructori minunați. Am inaugurat o investiție de 800.000 de lei într-un corp nou de clădire ce cuprinde: o sală destinată cabinetului de kinetoterapie; o sală destinată atelierului de creație; o sală destinată atelierului de tâmplărie, inclusiv activităților de preprofesionalizare; o sală pentru ludotecă/ stimulare senzorială; un cabinet pentru terapie logopedică, cameră tehnică, două vestiare și două băi. Având în vedere faptul că în ultimii ani ponderea copiilor cu deficiențe severe, profunde și/ sau asociate este tot mai mare, sunt necesare activități recuperatorii specifice, pentru a-i pregăti pe copii pentru situaţii de viaţă, pentru a le forma abilităţi menite să le asigure o cât mai bună integrare socio-profesională”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

De serviciile Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” Lugoj beneficiază copiii școlarizați în instituție, cât și copii integrați în școlile de masă care au nevoie de terapii specifice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*