Social

Ședință de lucru a operatorilor de apă din Regiunea Vest

Ședință de lucru a operatorilor de apă din Regiunea Vest

La inițiativa Autorității de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, azi a avut loc la sediul companiei Aquatim S.A. din Timișoara ședința de lucru a operatorilor de apă din Regiunea Vest privind proiectele de investiții cu finanțare europeană în infrastructura de apă și apă uzată.

În cadrul ședinței a fost analizat stadiul proiectelor de extindere și modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată, stadiul contractelor de sprijin pentru pregătirea Aplicației de Finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii. De asemenea s-au discutat probleme cu care se confruntă operatorii în ceea ce privește elaborarea aplicațiilor de finanțare dar și măsurile de urgentare a demersurilor privind aprobarea acestora.

La ședință au participat reprezentanți ai AM POIM: Bogdan Chițescu, Director general adjunct al AM POIM, Andrei Chivu, Director adjunct Monitorizare AM POIM, Bogdan Teodorovici, Director Autorizare Proiecte, Cristian Mărișteanu, Direcția Gestionare Proiecte, Evaluare și Contractare Proiecte, Ilie Vlaicu, Director general Aquatim S.A., Mircea Leschian, Director DRI Vest.

Delegația a desfășurat și o acțiune de monitorizare a proiectelor fazate din perioada de programare 2007-2013, cât și a stadiului cererilor de finanțare POIM din perioada 2014-2020 pentru județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara.

Pentru județul Timiș, delegația a vizat analiza stadiului proiectelor fazate și a cererii de finanțare la Aquatim, incluzând o deplasare la Jimbolia, pentru vizualizarea în teren a contractelor de lucrări în desfășurare. Reamintim faptul că proiectul regional are în vedere investiții pentru lucrări de infrastructură de mediu în cuantum de 180 milioane de euro, dintre care circa 49 milioane de euro urmează să fie alocaţi pentru Municipiul Timişoara.

Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) este cel mai mare program operațional al României și al doilea, ca mărime, din Uniunea Europeană. POIM 2014-2020 este un program important prin valoarea alocării nerambursabile (de peste 9,4 miliarde euro) și, mai mult, un program strategic pentru țara noastră, având în vedere faptul că asigură finanțarea principalelor priorități de dezvoltare ale României în acord cu angajamentele asumate în Acordul de Parteneriat și cu obiectivele Strategiei Europa 2020.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*