Politic

ALDE vine cu soluții de atragere a fondurilor europene pentru Timisoara! 25 de milioane euro pentru achiziționarea unor mijloace de transport electrice

ALDE vine cu soluții de atragere a fondurilor europene pentru Timisoara! 25 de milioane euro pentru achiziționarea unor mijloace de transport electrice

Primăria Timișoara este codașă la atragerea de fonduri europene, iar Nicolae Robu nu pare interesat de acest aspect. Recent primarul a declarat că este mulțumit cu realizările de până acum, ignorând cu desăvârșire vocile mai multor timișoreni care cer depunerea de proiecte cu finanțare europeană.

ALDE Timiș, prin consilierul local Laura Chindriș, i-a făcut o propunere primarului Robu de accesare a 25 de milioane de euro din fonduri nerambursabile pentru achiziționarea unor mijloace de transport electrice. Mai departe, primăria este cea care trebuie să facă demersurile necesare pentru absorbția banilor.“În calitate de consilier municipal nu pot să stau cu mâinile în sân și să privesc cum Primăria Timișoara ar putea să atragă o mulțime de bani europeni care să ajute în dezvoltarea  orașului dar nu o face! Am identificat două linii de finanțare din care s-ar putea obține aproximativ douăzeci și cinci de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane, cât și realizarea unor stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ. Am depus către primăria Timișoara o adresă în acest sens. Beneficiile sunt evidente, iar scopul este acela de a dezvolta infrastructura.

Nu știu cum să-i mai aducem în atenție primarului Robu cât de important este acest aspect. Cred că refuză să vadă utilitatea acestor proiecte fiindcă este orbit de culoarea politică și nu pare să accepte sugestii de la un consilier local de altă culoare politică. Îmi pare rău că nu poate fi un bun diplomat și un manager cu viziune. Ar trebui să vadă cât de mult ajută acești bani la dezvoltarea orașului dar și pe noi ca timișoreni.Timișoara are ocazia să depună proiecte cu finanțare nerambursabilă, dar Robu le ignoră”, a spus Laura Chindriș, consilier local ALDE Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*