Administrație

Noi fotografii de pe Autostrada Liliecilor, Lotul 4 Lugoj – Deva. Când va fi gata

Noi fotografii de pe Autostrada Liliecilor, Lotul 4 Lugoj – Deva. Când va fi gata

Echipa care monitorizează marile șantiere din România a postat pe internet fotografiile care arată în ce stadiu sunt în acest moment lucrările de pe Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva.

Din 10 octombrie traficul este oprit pe A1 între Simeria și Soimus pentru conectarea Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, aflat în execuție. Constructorul promite că va finaliza această operațiune până în 15 noiembrie.

Promisiunile șefilor de la Transporturi care dădeau că sigură inaugurarea acestui segment de autostrada până de Crăciun sunt contrazise de realitatea din teren.

„Așadar, în ciuda promisiunilor autorităților, nu vom circula nici în 2018 pe acest tronson de 22,14 km între Şoimuş și Ilia! În ultimii doi ani de zile, Asociația Pro Infrastructură a dezmințit categoric declarațiile complet iresponsabile ale tuturor miniștrilor Transporturilor și șefilor CNAIR! Ne menținem predicția realist-optimistă că acest sector de autostrada va fi inaugurat spre finalul trimestrului II din 2019#, au reamintit cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Liliecii din peștera Tunel sunt una din cele câteva probleme care au ținut lucrăprile al autostradă blocate. Prima dată prezența lor a fost sesizată în primăvara anului 2014 la doar câteva luni după semnarea contractului de autostradă.

Numărul liliecilor a fost întotdeauna o incertitudine și, se pare, aceștia nu aparțin vreunei specii rare, protejate de lege. Peștera în care s-au adăpostit liliecii ar fi o grotă folosită în trecut de locuitorii satului pentru depozitarea alimentelor.

Încă din octombrie 2014, constructorii au fost anunţaţi de compania de autostrăzi că nu mai pot lucra în zona peşterii. Reprezentanţii unui ONG ecologist au reclamat atunci că vibraţiile produse de utilajele care lucrează în zona localităţii Şoimuş deranjau liliecii din peştera de tip tunel. Reclamanţii nu au venit cu nici o dovadă în acest sens, iar în evidenţele Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara, habitatul liliecilor nu există. Doar trei lilieci dintr-o specie protejată se adăposteau în grotă, conform specialiştilor care au cercetat-o şi au monitorizat-o pentru un an.

Sursa: DIGI24.ro

Foto: Facebook – Asociația Pro Infrastructura

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*