Administrație

Municipalitatea a dat ordin de reîncepere a lucrărilor la Podul Dragalina

Municipalitatea a dat ordin de reîncepere a lucrărilor la Podul Dragalina

Vești bune! Lucrările la Podul Dragalina din Timișoara, care au fost sistate în iunie din cauza unor modificări de proiect, vor fi reluate în curând.

Potrivit primarului Nicolae Robu, autoritățile au semnat ieri ordinul de reluare a lucrărilor. Astfel că muncitorii se pot apuca de lucru la pod.“ Din 12 iunie lucrările au fost sistate acolo din cauza unor modificări de proiect. Abia după ce proiectantul a venit cu versiunea de proiect adusă la zi și cu dispozițiile de șantier respective s-a putut da ordin de începere a lucrărilor. Așadar, firma executantă trebuie să profite de vremea bună  și să efectueze cât mai mult din ceea ce e de făcut acolo până la venirea iernii, astfel încât în 2019 să putem finaliza aceste lucrări extrem de importante. Ambele poduri Eroilor și Dragalina sunt importante. Dar Podul Dragalina are totuși un plus de contribuție la influența traficului în oraș. Să nu uităm că avem și linie de tramvai. Ambele poduri vor fi lărgite la patru benzi. De la 10, 5 metri lățime se va ajunge la 25 metri lățime. Vreau să înțeleagă toată lumea că nu e vorba doar despre o simplă reabilitare, pe de-o parte se face reabilitarea pe ceea ce avem construit, iar pe de altă parte  practic se construiesc două noi poduri pe lângă fiecare dintre podurile existente. Un pod în stânga, unul în dreapta, aproape la fel de late ca și podul actual. În final cele trei tronsoane, cele trei componente, vor constitui un întreg podul cu avenrgura de 25 metri”, a explicat edilul Timișoarei, Nicolae Robu.

Reamintim, lucrările au fost suspendate pentru că s-au fost descoperit rețele de utilități altfel poziționate și altele decât cele avute în vedere de proiectant, care erau prevăzute în documentele de arhivă și au fost identificate prin explorările făcute în zonă pe teren.

La Podul Dragalina, lucrările vor dura aproximativ 10 luni şi vor costa 8,5 milioane lei.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*