Cultură

Asociația Capitală Culturală Europeană continuă dezbaterile publice cu Ion Caramitru

Asociația Capitală Culturală Europeană continuă dezbaterile publice cu Ion Caramitru

Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană continuă seria dezbaterilor publice purtate în jurul unor subiecte de importanță și actualitate europeană, în care cetățenii Timișoarei se pot alătura și pot participa activ la discuții pe teme europene, care privesc orașul, într-un spațiu neconvențional și relaxant.

Următorul eveniment din cadrul proiectului Café 21 va avea loc în data de 16 octombrie, între orele 19:00 – 22:00, la FITT, În spatele casei, de pe str. Arieș nr.19, iar tema discuției este: „Teatru și democrație”.

Vor participa, în calitate de speakeri: Marco Martinelli (director Teatro delle Albe, Italia) și Ion Caramitru (director Teatrul Național București).

Marco Martinelli a combinat de peste 25 de ani excelența și etica. Compania Teatro delle Albe a câștigat numeroase premii în întreaga lume pentru actul artistic pe care îl produc și îl prezintă. În tot acest timp, compania de teatru, cu sediul în Ravenna, Italia, a implicat activ atât tinerii cât și alte grupuri de cetățeni în spectacole de mari dimensiuni, provocând arta în toate sensurile ei.

Ion Caramitru a fost una dintre forțele teatrale și oponent al regimului comunist ce a reprezentat mișcarea de rezistență înainte și în timpul Revoluției din 1989 din România. Ulterior a devenit ministru al culturii (1996-2000), legând politica de artă.

Această întâlnire, între doi adevărați europeni, despre angajament, artă și societate, va inspira atât generațiile mai în vârstă, cât și pe cele tinere.

Dialogul va fi moderat de Simona Neumann și Chris Torch, iar pauzele muzicale vor fi asigurate de Horea Crișovan Acoustic Trip cu Florin Cvașa (percuție) și Maria Hojda (guest star).


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*