Social

Se strâng semnături la Lugoj pentru montarea de bariere în zona în care s-a produs accidentul cu patru morți

Se strâng semnături la Lugoj pentru montarea de bariere în zona în care s-a produs accidentul cu patru morți
Adora Beauty

La Lugoj se strâng semnături pentru montarea de bariere la trecerea la nivel cu calea ferată din zona unde a avut loc accidentul soldat cu patru morți.

Inițiatorul campaniei, Marian Costea, spune că în locul respectiv există doar o instalaţie de semnalizare luminoasă şi acustică, care de multe ori nu funcționează, iar uneori, din cauza soarelui, culorile nu se văd.

„Zilnic trec pe la acea barieră. De vreo patru-cinci ori am trecut pe roșu, pentru că nu se văd semnalele luminoase dacă e lumină, din cauza soarelui, motiv pentru care am început să adun semnături. Am adunat deja câteva zeci de semnături. De multe ori nici nu merge. Am cunoștințe, cu taxiul, care spun ca nici nu trec noaptea pe acolo”, spune Marian Costea.

În replică, șeful Serviciului Siguranța Circulației la Regionala Căi Ferate Timișoara, Cristian Udrea, spune că instalaţiile CFR funcţionează la parametrii ceruţi de lege şi că 99,9 din accidente sunt din cauza şoferilor neatenţi.

„Becurile care se folosesc la instalații sunt becuri cu dedicație pentru aceste tipuri de instalații cu anumită intensitate luminoasă, luând în considerare vizibilitatea atât pe zi cât și pe noapte. Codul rutier spune că în apropierea oricărei treceri la nivel, conducătorul este obligat să reducă viteză până observă concret indicațiile trecerii la nivel”, spune Cristian Udrea.

Polițiștii au stabilit că șoferul a fost de vină pentru accidentul în care el și alte trei persoane și-au pierdut viața, pentru că nu a oprit la semnalele acustice şi luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată.

Sursa: Radio Timişoara

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*