Social

Camerele montate în oraş îşi fac treaba. Încă 20 de amenzi date pentru abandonarea deșeurilor

Camerele montate în oraş îşi fac treaba. Încă 20 de amenzi  date pentru abandonarea deșeurilor

Polițiștii locali efectuează zilnic acțiuni pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, pe lângă controlalele zilnice pe această linie efectuând verificări și pentru identificarea persoanelor surprinse de camerele video montate în oraș cu scopul de a-i depista pe cei care aruncă gunoaie pe străzi.

În ultimele zile, alte 20 de persoane au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 11.000 lei, conform HCL 371/1007, Legii 24/2007 și Legii 211/2011 pentru depozitarea de deșeuri, contribuind astfel la formarea de rampe clandestine de deșeuri pe domeniul public, rampe care conferă un aspect inestetic și sunt adevărate focare de infecție.

După ce s-au aplicat sancțiuni în urma imaginilor surprinse pe Străzile Liniștei, Hebe și Iris, au urmat în ultimele zile sancțiuni în urma imaginilor surprinse pe străzile Ecaterina Teodoroiu, Costache Negruzzi, Treboniu Laurian și Brașov. De altfel, camerele video sunt montate de fiecare dată acolo unde sunt sesizări și constatări că se formează frecvent astfel de rampe.

Mai mult, în zonele respective sunt distribuite și notificări proprietarilor de imobile cu privire la actele normative pe care le încalcă dacă aruncă deșeuri pe domeniul public și sancțiunile pe care le riscă, sancțiuni care ajung până la 2.000 de lei.

Poliția Locală face din nou apel la cetățeni ca, în cazul în care observă persoane care abandonează resturi sau autovehicule din care se aruncă deșeuri să semnaleze aceste aspecte la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112, iar în cazul în care dețin fotografii sau imagini video să le transmită în vederea aplicării sancțiunilor prevăzute de actele normative privind protecția mediului.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*