Administrație

Lucrările de reabilitare a Colonadei din Buziaș, decontate cu bani europeni

Lucrările de reabilitare a Colonadei din Buziaș, decontate cu bani europeni

Investițiile autorităților locale sunt recompensate de Uniunea Europeană! Primăriei Buziaș îi vor fi restituite fondurile cheltuite pentru consolidarea și restaurarea Colonadei, în valoare de peste 5 milioane lei.

Anunțul a fost făcut azi chiar de edilul Sorin Munteanu.“Azi, la sediul ADR Vest, am semnat contractul reprezentând acordarea finanțării nerambursabile din fonduri europene pentru Consolidarea și restaurarea Colonadei, în valoare de 5.702.775,40 lei! Practic, am recuperat investiția făcută din fonduri proprii, fiind cel de al treilea proiect semnat, finanțat pe Programul Operațional Regional – din fonduri europene”, a transmis primarul orașului Buziaș, Sorin Munteanu.

Reamintim, Colonada din Buziaş a trecut printr-un amplu proces de reparaţii. Valoarea proiectului a fost de peste 5 milioane lei. Este singurul monument din țară care se poate compara cu obiective asemănătoare din Karlovy Vary din Cehia şi Baden-Baden din Germania.

Colonada din Buziaș are peste 500 metri, a fost construită în 1875 și a fost comandată special pentru plimbările împărătesei Sisi a Austriei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*