Social

„Ștafeta Veteranilor”, întâmpinată de recășeni

„Ștafeta Veteranilor”, întâmpinată de recășeni

Ediția a V-a a „Ștafetei Veteranilor” a ajuns astăzi la Recaș. Edilul șef Pavel Teodor, viceprimarul Constantin Carcea, un grup de elevi de la Liceul Teoretic Recaș și din cadrul ansamblului de dansuri populare Recășana alături de câțiva locuitori ai orașului au întâmpinat cu aplauze în fața sediului primăriei alergătorii din cadrul acestui proiect național.

Ştafeta, constând în Drapelul Tricolor, a fost purtată pe rând de câțiva dintre membrii grupului Invictus România, care, după un mic popas la primărie s-au îndreptat spre monumentul eroilor căzuți în primul război mondial aflat în Parcul Central. Aici, grupul prezent a transmis un important mesaj Sacrificiul impune respect, îndemnându-ne totodată să ne arătăm respectul faţă de eroismul şi jertfa eroilor noștri.

„Ştafeta Veteranilor” va ajunge la Carei, pe 25 octombrie, în timpul ceremoniei care va avea loc la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român”. Grupul de voluntari Invictus România lansează tuturor românilor invitaţia de a li se alătura pe traseele „Ştafetei Veteranilor”, provocându-i să facă un gest de recunoştinţă şi să alerge în memoria eroilor care s-au jertfit pentru libertatea şi independenţa noastră.

Evenimentul are ca scop promovarea valorilor naţionale şi respectul faţă de veteranii şi eroii României din toate războaiele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*