Cultură

Consiliul Județean Timiș susține Timișoara Capitală Europeană a Culturii. A aprobat 200.000 lei cotizație anuală

Consiliul Județean Timiș susține Timișoara Capitală Europeană a Culturii. A aprobat 200.000 lei cotizație anuală

Consiliul Județean Timiș a aprobat azi plata cotizației către Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană pentru anul 2018. Banii,  200.000 lei, reprezintă cotizația anuală.

Potrivit șefului CJT, Călin Dobra, în perioada următoare ar urma să fie alocată încă o sumă de 300.000 lei, după ce va avea loc Adunarea Generală a asociației.

Banii trebuie cheltuiți în acest an. “Am primit în sfârșit toate documentele. Au fost verificate de către cei din aparatul de specialitate. S-a inițiat acest proiect de hotărâre și, conform deciziei Adunării Generale din cadrul asociației, am alocat suma de 200.000 de lei, obligația consiliului județean ca și cotizație. Nu discutăm de susținerea pentru proiecte, discutăm de cotizația propriu-zisă. În momentul în care va fi următoarea AGA, din toate discuțiile pe care le-am avut, această cotizație se va mări la 500.000 lei. Noi avem prinși banii aceștia în buget, dar nu cred că anul acesta vor mai beneficia de diferența de 300.000 de lei, ținând cont că mai durează o anumită perioadă de timp până se va constitui următoarea Adunare Generală. Dacă Asociația își face treaba din punct de vedere al deciziilor, categoric vor avea sprijin din partea noastră cu cotizația de 500.000 de lei, ca și obligativitate”, a explicat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Consiliul Județean a mai aprobat pentru 2018 și proiecte culturale depuse de Asociație în sumă de aproximativ 350 de mii de lei.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*