Eveniment

Doi cetăţeni albanezi, opriţi la frontiera cu Serbia

Doi cetăţeni albanezi, opriţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat doi cetăţeni din Albania care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos. Aceștia aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

În data de 08 octombrie, în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în urma căreia au depistat, pe raza localității de frontieră Comloșu Mare, județul Timiș, două persoane de sex masculin care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă.

Imediat, poliţiştii de frontieră i-au dus pe cei doi la sediul instituției pentru cercetări, ocazie cu care s-a stabilit că sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 22, respectiv 26 de ani. Tinerii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, întrucât doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cei doi albanezi au fost predați autorităţilor de frontieră sârbe, în baza acordului de readmisie.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*