Administrație

CJ Timiș a modernizat drumul județean 681 Făget – Drăgsinești. Acesta face legătura cu zona turistică a Lacului Surduc

CJ Timiș a modernizat drumul județean 681 Făget – Drăgsinești. Acesta face legătura cu zona turistică a Lacului Surduc

Un drum județean de peste 10 kilometri a fost reabilitat în zona Făget. Obiectivul se găsește pe traseul drumului județean DJ 681, care asigură legătura DN 68A (Făget) cu localitatea Drăgsinești, cu zona turistică Fârdea (lacul Surduc) și cu DN 6 prin localitățile Fârdea – Hăuzești – Crivina – Criciova.

Drumul DJ 681 face parte din rețeaua de drumuri județene a județului Timiș și este în administrarea Consiliului Județean Timiș.“Este o investiție de aproximativ 13.800.000 lei, se întinde pe 10,2 kilometri, o investiție foarte importantă. Această zonă este una deosebită din punct de vedere turistic, am deschis un nou acces spre lacul Surduc. Este important pentru cetățenii din zona comunei Fârdea, au acces mai facil în orașul Făget. Aici se află și stația de transfer deșeuri din zona orașului Făget. Acest drum este realizat din bugetul Consiliului Județean”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

În cadrul proiectului au mai fost realizate: 19 intersecții cu drumurile și străzile laterale, accesele la proprietăți, dispozitive de scurgere a apelor (4.727 m de șanțuri betonate; șanțuri noi de pământ), 11 podețe laterale, 5 podețe transversale casetate, un podeț din dale prefabricate, amenajarea cu dale elastice din cauciuc pe o lungime de 10,8 m a trecerii la nivel cu calea ferată de la km. 0+150, parapet metalic direcțional – 1.055 m, marcaje și plantarea indicatoarelor rutiere. “Este benefic pentru elevii de aici din zona din Fârdea, Mârnic, care pot ajunge la liceul Traian Vuia din Făget în condiții mai bune. Înainte de a ajunge drumul de la Făget la Fârdea se oprește la Colonia Mică, care este un sat aparținător orașului Făget. Practic, cu asta CJ ne-a ajutat pe noi să realizăm  un drum pe care noi îl considerăm comunal, între două localități aparținătoare orașului Făget. Înainte drumul era plin de gropi”, a explicat primarul orașului Făget, Marcel Avram.

Acest drum face legătura între cel mai important punct turistic al județului Timiș, Lacul Surduc spre Făget, spre autostradă. Am redus mult cheltuielile și starea microbuzelor cu care transportăm elevii la liceul din Făget. Pentru populație e foarte benefic”, a subliniat viceprimarul localității Fârdea.

Lungimea sectorului de drum pe care au fost executate lucrări este de 10,2 km, iar durata de execuție: 11 luni, din care două luni – durata de elaborare și predare documentație tehnico-economică.

Lucrările  au fost proiectate de SC ALIDO PROIECT SRL și SC POD-PROIECT SRL și executate de asocierea dintre SC TECHNOCER SRL, SC ALIDO PROIECT SRL și SC POD-PROIECT SRL, valoarea totală a lucrărilor executate fiind de 13.778.914,02 lei (fără TVA), fonduri asigurate din bugetul de investiții al Consiliului Județean Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*