Politic

Timișenii, așteptați la referendumul pentru modificarea Constituției în ceea ce privește redefinirea familiei

Timișenii, așteptați la referendumul pentru modificarea Constituției în ceea ce privește redefinirea familiei

Peste 600.000 de persoane sunt așteptate în judetul Timiș la referendumul care va avea loc în acest weekend.

Astfel, în 6-7 octombrie va avea loc referendumul pentru modificarea Constituției în ceea ce privește redefinirea familiei. Secțiile de votare se vor deschide la ora 7 și își vor închide porțile la ora 21, în fiecare dintre cele două zile. Cetăţenii îşi pot exercita dreptul de vot la secţiile de votare organizate în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării: cartea de identitate;  paşaportul diplomatic; paşaportul de serviciu electronic; carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare; paşaportul simplu, cu menţionarea ţării de domiciliu; paşaportul simplu temporar, cu menţionarea ţării de domiciliu; paşaportul simplu electronic, cu menţionarea ţării de domiciliu.

Pentru ca referendumul să fie valabil este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente, respectiv 5,685 milioane persoane.

Rezultatul va fi validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente, adică minimum 4,7 milioane persoane.

 

(Foto: TION.ro)


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*