Sănătate

Salariile medicilor din centrele de permanență, plătite cu întârziere

Salariile medicilor din centrele de permanență, plătite cu întârziere

Întârzieri mari la alocarea banilor din partea Ministerului Sănătăţii pentru Centrele de Permanenţă din Timiş şi Caraş-Severin.

Medicii nu şi-au mai luat banii de patru luni de zile. Abia miercuri, Casa de Asigurări de Sănătate a primit de la minister şi a virat aproximativ 5 milioane de lei către aceste centre.

Claudia Iftode, preşedintele Societăţii Timiş a Medicilor de Familie, spune că centrele de permanenţă vor ajunge să nu mai poată funcţiona, dacă banii vor fi viraţi mereu cu întârziere.

„N-am primit banii pe total iulie, august – septembrie abia am dat raportările – însă au intrat banii. Singura problemă este că la rectificarea bugetară am înțeles că nu s-a acoperit 100% luna august, ci în procent de 80%. A fost foarte greu pentru că noi am subvenționat practic cu bani de la soți, copii, din resurse personale centrele de permanență întrucât să nu ai cheltuieli de întreținere și funcționare este foarte greu”, a spus Claudia Iftode.

În Timiş există 46 de centre de permanenţă, iar în Caraş-Severin sunt şase. Cea mai mare parte a acestora funcţionează în zonele rurale sau izolate şi în locul camerelor de gardă ale spitalelor desfiinţate din zonele urbane.

Sursa: Radio Timişoara

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*