Social

Podul de Fier din Timișoara, iluminat artistic

Podul de Fier din Timișoara, iluminat artistic

Podul de Fier şi părţi din malul stâng al canalului Bega, aflate în mod obişnuit în beznă totală pe timpul serii, au fost iluminate artistic.

Evenimentul este inclus în proiectul Light Edu, ca parte a Bienalei de Arhitectură de la Timişoara. Instalaţia artistică a fost conceput de echipă de designeri de iluminat Lupercales, din Barcelona, spune coordonatorul Light Edu, Alexandra Maier.

„Am aprins luminile pe Podul de Fier, un pod pietonal într-o zonă istorică a Timișoarei, o zonă foarte aproape de centru, care în ultima vreme a început să aibă tendințe de dezvoltare. Ne bucurăm foarte că mult că există această mișcare de dezvoltare urbană în această zonă adiacentă centrului și că centrul se extinde către periferie. Am avut un workshop de design de iluminat ținut de o echipă din Barcelona cu experiență academică bogată”, spune Alexandra Maier.

Organizatorii au ales una dintre zonele întunecate ale Timişoarei tocmai pentru a sublinia că lumina aduce viaţă.

„Podul de Fier, pus în valoare printr-o foarte inspirată instalație temporară, în cadrul Light Edu, parte a Bienalei de Arhitectură BETA, îl mai puteți vedea așa în fiecare seară până duminică. Podul de Fier, unul dintre monumentele foarte frumoase ale Timișoarei, chiar dacă legenda locală care spune că acest pod ar fi fost ridicat pe baza unui desen original al celebrului Gustave Eiffel este departe de adevăr, trebuie să intre într-un proces de restaurare și sunt convins că vom găsi resursele să facem acest lucru anul viitor”, a precizat viceprimarul Dan Diaconu.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*