Politic

Laura Chindriș:”Doar 1 milion de euro atras de primaria Timișoara din 79 milioane disponibile pentru reabilitare energetică a blocurilor din fonduri europene”

Laura Chindriș:”Doar 1 milion de euro atras de primaria Timișoara din 79 milioane disponibile pentru reabilitare energetică a blocurilor din fonduri europene”
Adora Beauty

Lauda de sine, nu miroase a bine. “, spune o zicalăcelebră, care este valabilă pentru administrația luiRobu, mai ales în cazul în care pe urmele tale este unuldintre cei mai activi consilieri locali din Timișoara. Laura Chindriș, consilier local ALDE Timișoara și expert fonduri europene, aduce în atenția timișoreniloradevăratele proiecte finanțate din fonduri europene. Care este numărul lor? Nici mai mult nici mai puțin decât două. Acea multitudine de proiecte contractate despre care vorbea și se lăuda primarul Nicolae Robu, nu există.

Desigur că mă privește și pe mine ca pe orice timișorean să trăiesc într-un oraș dezvoltat din toate punctele de vedere, cu standarde de trai cât mai ridicate. Lucrez de multă vreme cu bani europeni și știu ce se poate face cu aceștia, care sunt liniile pe care se poate aplica și cât de repede se pot obține. Mare mi-a fost mirarea să văd că administrația Robu are semnate doar două contracte de finanțare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, ambele pe reabilitare blocuri și cam atât. Cumulat pe ambele proiecte cer un milion de euro din 37, 8 milioane disponibile doar pentru reabilitarea energetică a blocurilor din Timișoara. Unde mai punem la socoteală faptul că nu au pus nici un proiect pentru reabilitare a clădiriilor publice, puteau fi investiți peste 42 milioane de euro în reabilitarea de școlii, licee, grădinițe, unități sanitare sau alte clădiri publice.Toți banii europeni pe care Timișoara i-a ratat îi vom vedea investiți în orașele cu primari mai harnici din Vestul țării.Trebuie să spunem timișorenilor acestor lucruri. Până acum mare parte din realizările făcute au fost pe proiecte obținute în perioada de dinaintea mandatului domnului Robu. Norocul domnului Robu că a venit la tăiat de panglici. Tot ce vă spun sunt informații publice, dacă aveți vreun dubiu, vă rog să intrați pe site-ul adrvest.ro la sectiunea stadiul implementării, și din păcate îmi veți da dreptate, a spus Laura Chindriș, consilier local ALDE Timișoara.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*