Cultură

Paradă, muzică de fanfară şi concerte cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Paradă, muzică de fanfară şi concerte cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Consiliul Județean Timiș împreună cu Muzeul Național al Banatului vă invită să celebrăm împreună Centenarul Marii Uniri în data de 5 octombrie.

Cea mai importantă sărbătoare a tuturor românilor – 100  de  ani  de  la  Marea  Unire  –  este  transformată într-un   spectacol   emoţionant, cu mult folclor și tradiții care ne definesc ca popor.

Evenimentul va începe la ora 17:30 cu o paradă a unor militari  și civili și fanfară, pe traseul Piața Operei – Piața Libertății – Piața Unirii – Bastion, unde vor fi așteptați de Regele Ferdinand și Regina Maria. Acesta va citi Rezoluția adoptată și va primi onorul militar, apoi se va retrage, evenimentul continuând cu concertele următoarelor trupe: Pământ din Timișoara, Subcarpați și Zdob și Zdub. Prin cântecele lor vor trezi spiritul românesc, prezent în fiecare dintre noi și amplificat ori de câte ori ne aducem aminte de istoria țării.

De asemenea acest eveniment este încadrat de deschiderea Salonului Internațional de Presă și Arte Vizuale Satirice – ediția a VI-a la ora 16:00 la Bastionul Maria Theresia, și spectacolul Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin” – „Suflet românesc. Balada Meșterului Manole (family) la ora 21:00 în aceeași locație.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*