Administrație

S-a finalizat cu succes investiția de pietruire a drumului comunal 31 Iecea Mare- Biled. Între cele două localități este de acum drum de legătură directă!

S-a finalizat cu succes investiția de pietruire a drumului comunal 31 Iecea Mare- Biled. Între cele două localități este de acum drum de legătură directă!

Locuitorii a două comune timişene au în sfârșit un drum important de legătură! Autorităţile au inaugurat, de curând, drumul pietruit între localităţile Biled si Iecea Mare. Acum, au în plan și asfaltarea acestuia.

Reamintim, pentru a se putea reabilita drumul comunal dintre Iecea Mare și Biled, administrațiile celor două unități teritoriale au hotărât să depună deodată proiecte separate pentru reabilitarea porțiunilor care le revin în sarcină.“În primă fază, în 2016, am inceput din fonduri proprii pietruirea primului tronson până la pod și am ajuns până la prima intersecție. Apoi la finalul anului 2016 am primit fonduri de la Consiliul Județean, noi și Primăria Iecea Mare pentru pietruirea acestui drum. S-au făcut demersuri, cei de la Iecea au început lucrările înaintea noastră, dar noi am început anul acesta. Lucrările au durat undeva la trei luni și am adus drumul la acest stadiu. Înainte aici erau copaci în mijlocul drumului, față de cel de la Iecea era mult mai impracticabil. Suntem mulțumiți de realizare. Drumul face legătura între două comune. Avantajele sunt mai mult ale locuitorilor din Iecea, care au direct legătură la Vama Cenad, ca să aducă cerealele, și la tren, în Iecea neexistând cale ferată. Noi ne lăudăm cu acest drum prietruit în special pentru fermierii care au pământ în zonă, unde imediat după terminarea lucrărilor prețul la terenul agricol a crescut. Pe noi acest lucru ne bucură, este aducător de impozite, taxe la comună. Plus că cetățenii sunt fermieri ai comunei Biled care își plătesc contribuțiile”, a precizat viceprimarul comunei Biled, Gheorghe Baba.

La rândul său, primarul comunei Biled, Cristian David, susține că a întâmpinat probleme din partea unor consilieri PNL și PMP, care nu au fost de acord cu acest proiect.“La sfârsitul lunii septembrie a fost definitivat drumul dintre Biled-Iecea Mare. Acesta scurtează aproximativ 7 km de legătură între cele două localități. Este benefic pentru ambele comune, atât pentru producătorii agricoli din zonă, cât și pentru legătura dintre cele două zone, cum spuneam. Începând cu anul viitor, în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții CJ, acest drum va fi asfaltat până la finele lui 2019. Bineînțeles că până la predarea acestui amplasament consilierii din partea PNL și PMP au fost împotriva acestei investiții, fără să vină cu vreun amendament asupra acestei hotărâri din partea lor, motiv pentru care nu a putut să treacă în primă fază amplasamnetul la CJ”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*