Cultură

Reconstituire a vizitei Regelui Ferdinand I la Timişoara. Când va avea loc

Reconstituire a vizitei Regelui Ferdinand I la Timişoara. Când va avea loc

Vizita pe care Regele Ferdinand I a făcut-o la Timişoara, în anul 1923, după alipirea Banatului la România Mare, va fi reconstituită, sâmbătă, într-un eveniment la care participă actori profesioniști.

“Vizita Regală are în prim plan cuplul regal al României unificate, pe Ferdinand I şi Maria, roluri interpretate de actori profesionişti care vor sosi în Piaţa Libertăţii cu tramvaiul de epocă. Ei vor păşi pe urmele reale ale vizitei din 1923 şi vor fi primiţi în perimetrul arborilor sădiţi de rege la marginea de sud a pieţei. Aici se va organiza o primire oficială, în sunet de fanfară”, anunță organizatorii.

Recuzita artiştilor va respecta întocmai vestimentaţia regală, din punct de vedere istoric. Interpreţii istorici vor interacţiona cu publicul şi cu gazdele, în scene care se vor constitui într-un arc peste timp şi o lecţie interactivă de istorie. Evenimentul va continua în Piaţa Libertăţii cu un spectacol de muzică şi coregrafie la care va asista şi “cuplul regal”.

Evenimentul este organizat de Asociația ProDurabil și partenerii săi culturali, grupul artistic și de păstrare a tradițiilor Peregrinii și Teatrul Portabil și este  cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

Program:

ora 12:00, Catedrala Mitropolitană, cuplul regal și însoțitorii urcă în tramvaiul de epocă.

ora 12:15, sosirea în Piața Libertății.

orele 12:15-13:30 desfășurarea spectacolului de reconstituire istorică și a celui artistic.

ora 13:45, memorabilia – interacțiune cu publicul , fotografii

ora 14:00, cuplul regal pleacă în tramvaiul de epocă, sfârșitul evenimentului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*