Educație

Un nou an universitar începe la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului

Un nou an universitar începe la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului

Început de an universitar pentru studenții de la USAMVB. Emoţionaţi şi plini de speranţă, sute de boboci au participat astăzi la festivităţile de deschidere a anului universitar 2018-2019. Aula Magna a fost neîncăpătoare pentru cei dornici să asiste la deschiderea noului an universitar.

Ca de fiecare dată, festivitățile de deschidere au avut prezidii formate din reprezentanți ai conducerii universității, decani ai facultăților, distinși membrii ai mediului academic, oficialități locale, precum și colaboratori din mediul economic. Cuvântul de deschidere l-a avut rectorul universității, prof.univ.dr. Cosmin Popescu. “Anul acesta pășesc pe porțile universității noastre în anul I peste 1600 de studenți. Am avut parte de o admitere frumoasă, care a fost peste așteptările noastre, depășind anul trecut. Dintre acești studenți, în procent de 60% sunt în regim cu taxă, ceea ce explică și arată interesul în zona educației”, a transmis rectorul USAMVB, prof.univ.dr. Cosmin Popescu.

La rândul său, primarul Timișoarei, Nicolae Robu a precizat: “Învățământul superior este extrem de important pentru țara noastră, pentru municipiul Timișoara. USAMVB este una din universitățile cu care noi ne mândrim, este important pentru ca ea să-și continue activitatea la standarde înalte și să dea specialiști de clasă. Desigur, este nevoie pentru a avea producții bune calitativ și cantitativ de specialiști din acest domeniu”.

Începând de mâine, studenţii vor intra în tainele domeniilor pe care le-au ales şi se vor pregăti intens pentru primele examene din acest an.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*