Administrație

Autoritățile din Giroc luptă pentru eradicarea ambroziei

Autoritățile din Giroc luptă pentru eradicarea ambroziei
Adora Beauty

Ambrozia continuă să le dea mari bătăi de cap autorităților din Timiș! Primăria Comunei Giroc atrage atenţia locuitorilor asupra ambroziei, plantă care creşte rapid, în special pe terenurile virane, şantiere, printre ruine şi dărâmături, pe marginea şoselelor, pe terenurile cultivate, pe spaţiile publice şi în grădinile cetăţenilor.

Toamna este momentul când se manifestă un număr important de alergii, printre care cea mai importantă este alergia la ambrozie. Aceasta plantă are capacitatea de adaptabilitate şi fructificare deosebit de mare, având un impact negativ asupra sănătaţii populaţiei. Pericolul pe care îl reprezintă extinderea acestei specii îl constituie efectul polenului produs în perioada înfloririi, cuprinsă între jumătatea lunii iulie şi începutul lunii octombrie.

Astfel, prin intermediul Compartimentului de Protecția Mediului, au fost verificate și identificate terenurile infestate cu buruiana ambrozia de pe raza comunei Giroc. În urma acestor acțiuni a fost întocmit un centralizator cu suprafețele de teren pe care s-au constatat existența acestei buruieni, ulterior fiind transmise somații către proprietarii sau deținătorii de terenuri.

În scopul combaterii buruienii ambrozia, în zilele de 25 și 26 septembrie, Primăria comunei Giroc a realizat, cu personal calificat, erbicidarea terenurilor de pe domeniul public, prin mijloace terestre.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*