Eveniment

Incendiu de vegetație la Sichevița

Incendiu de vegetație la Sichevița

Pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Moldova Nouă au intervenit ieri, timp de aproximativ 5 ore, pentru lichidarea unui puternic incendiu de vegetație izbucnit pe raza localității Sichevița. Forțele profesioniste de intervenție au fost sprijinite de 25 de membrii ai serviciului voluntar al localității care au acționat cu lopeți și bătătoare.

Susținut de vântul puternic care bătea în rafale, incendiul s-a extins rapid și se manifesta pe o suprafață de aproximativ 22 ha de teren, în mare parte livezi. Întreaga suprafață este în proprietatea cetățenilor, astfel că incendiul amenința să se propage și la două gospodării.

Din fericire, forțele implicate au reușit să localizeze incendiul, salvând cele două case și anexele acestora, precum și 6 livezi.

Forțele Secției de Pompieri Moldova Nouă au mai intervenit vineri pentru lichidarea a două incendii de vegetație pe raza satului Gornea, comuna Sichevița, care au afectat în total aproximativ 2,1 ha teren, fără să existe însă pericol de propagare la terenuri agricole sau gospodării.

Toate cele trei incendii au fost provocate, se pare, de folosirea focului deschis în spații deschise. Reamintim cetățenilor că igienizarea terenurilor se poate realiza doar dacă sunt îndeplinite o serie de condiții (personal pentru supraveghere, mijloace de stingere, etc.), și în niciun caz nu se efectuează în condiții de vânt.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*