Social

Obligații noi pentru cei care locuiesc la bloc

Obligații noi pentru cei care locuiesc la bloc

Noua lege a Asociațiilor de proprietari, care intră în vigoare vineri, 28 septembrie, stipulează, printre altele, că proprietarii care acumulează restanțe mari, mai vechi de trei luni, riscă să-și piardă locuințele. Iar cine refuză să permită accesul administratorului sau al unui instalator pentru lucrări și reparații va fi amendat.

Dacă stați la bloc, trebuie să știți că, din 28 septembrie, veți fi obligați să permiteți accesul în locuinţă pentru inspecţie, reparaţie, înlocuirea unui element din proprietatea comună sau în situaţii de urgenţă.

Obligaţia exista și până acum, dar proprietarii care refuzau să permită accesul nu erau sancționați.

Și cei care au restanțe la întreținere trebuie să fie extrem de precauți. Pot rămâne fără apartamente, dacă au datorii mai vechi de trei luni, care depășesc salariul minim brut pe economie, acum în valoare de 1900 de lei. Și asta pentru că asociațiile pot pune ipotecă pe proprietate.

Sumele datorate pentru întreținere vor putea fi plătite în 30 de zile calendaristice de la afișarea listelor, față de 20 de zile câte sunt prevăzute acum.

Alte schimbări vizează banii din fondul de rulment. Noua lege impune reguli stricte și pentru cei care reamenajează apartamentele și dărâmă sau mută pereți. Nerespectarea lor aduce amenzi de până la 5.000 de lei.

Sursa: TVR

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*