Economic

Finala națională ClimateLauchPad. Vezi echipele câștigătoare din Timișoara

Finala națională ClimateLauchPad. Vezi echipele câștigătoare din Timișoara

Mai multe echipe de tineri, cu idei inovatoare de business, au intrat în competiția concursului ClimateLauchPad pentru a obține un loc în cadrul finalei internaționale ClimateLauchPad. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de unic partener oficial în România al Programului ClimateKIC, a organizat marți Finala națională a competiției de idei ClimateLauchPad. Evenimentul a avut loc, marți, în Sala C.E.D.O.

Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice. Scopul este accelerarea inovațiilor care conduc la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon.“Ideea de azi este una inovatoare. Este vorba despre o drona, care va curate și filtra aerul. Este ideea unor tineri, elevi de liceu, din clasa a IX –a și a X-a, care în ultimele patru luni și-au adaptat și evoluat ideea într-un business profitabil. Din selecția inițială am ales opt idei, dar din păcate la finală națională au rămas doar cinci idei, restul s-au retras din concurs. Câștigătorii vor participa împreună cu colegi din alte 44 de țări la finală internațională din 1-2 noiembrie din Scoția”, a transmis coordonatorul proiectului.

Am încercat prima dată să aflăm care este cauza poluării chimice din aer și apoi să ne gândim care ar fi cea mai optimă soluție. Partea cea mai complexă a fost dezvoltarea electronică, în jur de 2 luni. Foarte greu a fost să găsim piesele necesare. De asemenea am avut ceva dificultăți la programarea senzorilor, am folosit niște senzori electrochimici care nu se găsesc la noi și a fost o provocare să reușim să colectăm și să programăm într-un mod corect. Noi facem echipa de aproape doi ani”, au explicat câștigătorii locului I, Laura Chirilă și Sergiu Micolin.

“Noi folosim showboard-ul că să mergem la serviciu cu el. Ideea a venit când acum trei ani mi s-a furat bicicletă și ne-am gândit că trebuie să găsim un alt mijloc de transport care nu mai poate fi furat. Și așa a început toată nebunia noastră. De trei ani lucrăm la proiect, dar doar în weekend și în timpul liber. Este a două competiție la care participăm”, au spus Sorin și Andrei, câștigătorii locului II.

Anul acesta au intrat în competiție peste 45 de țări din întreaga lume. Finala europeană se va organiza la Edinburgh (Scoția), iar top 3 idei naționale vor avea posibilitatea să-și prezinte conceptul la nivel internațional și să intre astfel în competiția  pentru câștigarea unei prime investiții în business-ul lor: 10.000 euro locul I, 5.000 euro locul II  și 2.500 euro locul III.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*