Cultură

Ansamblul „Lăutarii” din Chișinău, la Festivalul Național de Folclor „Tradiții la Români”

Ansamblul „Lăutarii” din Chișinău, la Festivalul Național de Folclor „Tradiții la Români”

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează ediția a V-a a Festivalului Național de Folclor ”Tradiții la Români” în zilele de 16 și 17 octombrie 2018. Spectacolele se desfășoară de la ora: 18: 30, în sala Capitol din Timișoara.

Timișoara devine astfel epicentrul folclorului românesc autentic printr-un eveniment care exprimă spiritul românesc într-un amplu spectacol în care celebrăm 100 de ani de unitate națională.

Marți, 16 octombrie 2018, prima zi a festivalului aduce în premieră la Timișoara Ansamblul ”Lăutarii” din Chișinău, condus de maestrul Nicolae Botgros,  într-un spectacol de anvergură ce îl are ca  invitat special pe Ion Paladi.  Ansamblul „Timișul”, împreună cu invitații săi, soliștii Andreea Voica, Petrică Miulescu Irimică și Carmen Popovici Dumbravă, va oferi un memorabil moment artistic, de folclor românesc autentic, iar de la Târgu Mureș este invitat în spectacol Ansamblul ”Mureșul”  împreună cu soliștii Maria Sântean Faghiura, Dorina Grad, Dorina Oprea și Leontina Pop.

Miercuri, 17 octombrie 2018, în a doua zi a festivalului, Ansamblul Profesionist Banatul unește sufletele spectatorilor cu momente de muzică și dansuri din zona Banatului. Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul coordonată de dirijorul Sebastian Roșca a pregătit o suită muzicală spectaculoasă, care pune în valoare tehnica și pasiunea interpreților.

Dansatorii coordonați de maeștri coregrafi Brândușa și Nicolae Stănescu vor prezenta pe pe scena sălii Capitol din Timișoara dansuri în premieră. Jocuri vechi precum ”Carabele” sau ”Călușarul bănățean” ilustrează România 100 în creații  coregrafice care însoțesc marile evenimente din viața comunității.

 Voci emblematice pentru zona Banatului vor oferi un recital: Liliana Laichici, Mihaela Petrovici, Stana Stepănescu, Iasmina Iova, Puiu Codreanu, Adrian Stanca, Ghiță Călțun Brancu, Daniel Scorobete, Ion Peptenar și Ioniță Ienea.

Invitațiile se găsesc de luni, 8 octombrie 2018 la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, Str. E. Ungureanu, nr.1 din Timișoara.

Dirijor: Sebastian Roșca

Coregrafia: Brândușa și Nicolae Stănescu

Prezintă: Felicia Stoian

Director general: Adrian Scorobete

Manager: Liliana Laichici

Finanțator: Consiliul Județean Timiș

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*