Educație

Zi festivă la Universitatea Politehnica Timișoara! Deschiderea anului a adus mii de studenți în amfiteatre

Zi festivă la Universitatea Politehnica Timișoara! Deschiderea anului a adus mii de studenți în amfiteatre

Studenții din anul I, dar și colegii lor mai mari, au umplut din nou amfiteatrele celor zece facultăți ale Universității Politehnica Timișoara, cu ocazia deschiderii noului an de învățământ. UPT a primit în rândurile sale peste 2800 de noi membri, studenți în anul I.

Prima facultate care a deschis seria festivităților, încă de la ora 9:00, a fost cea de Automatică și Calculatoare. Sutele de studenți ai facultății, reuniți la Casa Tineretului, mulți dintre eiveniți din alte județe, au primit felicitările rectorului UPT, prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Șerban, pentru alegerea făcută. Acesta le-a vorbit studenților despre facilitățile de care vor putea beneficia în perioada de studii, atât în ceea ce privește componenta didactică, baza materială de invidiat, cât și componenta culturală sau cea sportivă. Studenții care acum încep cursurile universitare vor avea șansa de a se pregăti la cel mai inalt nivel, atât în ceea ce privește cariera profesională, cât și ceade participanți activi în societate.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care este și cadru didactic al facultății, le-a vorbit studenților despre Timisoara, despre frumusețile pe care le vor descoperi aici, despre dezvoltarea economică a zonei, care are nevoie în continuare de ingineri, îndemnându-i pe cei veniți de pe alte meleaguri bea apă din Bega” și rămână aici, pentru a pune umărul la dezvoltarea în continuare a acestui adevărat pol economic al României. La final, le-a promis studenților se vorîntâlni și la cursurile pe care le susține la UPT.

Festivitățile de deschidere a anului academic au continuat și la celelalte facultăți. Membrii conducerii universității, invitații speciali, printre care ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, Ralf Krautkramer, Consul General al Germaniei la Timișoara, Cosmin Brânzan, consulul onorific al Franței la Timișoara, directori ai unor mari companii din Timișoara cu care UPT are încheiate acorduri de colaborare au adresat, toți, felicitări studenților pentru alegerea pe care au făcut-o, îndemnându-i să depună toate eforturile pentru dezvoltarea lor profesională, pentru economia are nevoie de specialiști bine pregătiți, dar nu uite nici distracția specifică vârstei și studenției.

Reprezentanții firmelor prezente la festivități au oferitpremii celor mai buni studenți din anul precedent și au prezentatbeneficiile pe care le vor avea studenții în ceea ce priveștepractica pe perioada studiilor sau angajarea, după absolvire. Aceștia au subliniat , după finalizarea studiilor, nu e nevoie plece din țară, pentru e nevoie de ei aici, unde pot găsinenumărate oportunități de dezvoltare profesională și personală.

La final, ”bobocii” au fost preluați de reprezentanții ligilor studențești, care le ghideze primii pași în ceea ce înseamnăviața grea, dar și frumoasă, de student la Universitatea Politehnica Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*