Eveniment

Doi cetăţeni albanezi opriţi la frontiera cu Serbia

Doi cetăţeni albanezi opriţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat, în zona de competenţă, doi cetăţeni din Albania care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, deoarece aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

În data de 22 septemrie, în jurul orei 23.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în urma căreia au depistat, în apropierea localității de frontieră Jimbolia, două persoane de sex masculin care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă.

Imediat, poliţiştii de frontieră i-au condus pe cei doi la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 35, respectiv 43 de ani. Bărbaţii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, întrucât intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele două persoane au fost predate autorităţilor sârbe, în baza acordului de readmisie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*