Administrație

Primarul Robu: “S-a avizat favorabil noul pod Jiul și de îndată ce avizul va fi redactat, îl vom primi și ca document”

Primarul Robu: “S-a avizat favorabil noul pod Jiul și de îndată ce avizul va fi redactat, îl vom primi și ca document”

Municipalitatea a primit aviz favorabil de la Direcția pentru Cultură pentru construcția noului pod Jiul.

Anunțul a fost făcut sâmbătă de edilul Nicolae Robu, care spune că la următoarea ședință de Consiliu Local va fi aprobat studiul de fezabilitate și se va elabora proiectul tehnic cu detaliile de execuție.

Reprezentanții Direcției pentru Cultură au cerut modificări în arhitectura podului, iar acest lucru întârzie începerea lucrărilor. “Ieri (n.r – vineri) am fost anunțat telefonic de directorul Direcției Județene de Cultură Timiș, dl. prof. Sorin Predescu, că la ședința de săptămâna trecută a Comisiei de specialitate a Direcției, s-a avizat favorabil noul pod Jiul și că de îndată ce avizul va fi redactat, îl vom primi și ca document. ESTE ULTIMUL AVIZ DE CARE MAI AVEAM NEVOIE, prin urmare, la proxima ședință de Consiliu Local, vom aproba studiul de fezabilitate și implicit vom da undă verde pentru elaborarea proiectului tehnic cu detalii de execuție. Apoi, când proiectul va fi finalizat, vom lansa licitația pentru execuția propriu-zisă”.

Potrivit primarului, în 2019 vor începe lucrările, iar până la finalul lui 2020 vor fi gata. “Astfel, în 2019, CU CERTITUDINE, se vor începe lucrările pe teren, iar în 2020, VOM AVEA UN NOU POD PESTE BEGA, după jumătate de secol!”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Podul Jiul va avea elemente de spectaculozitate, patru benzi carosabile, piste de biciclete și trotuare pe ambele părți. Evident, vom avea și iluminat artistic, mai spune primarul Robu.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*