Educație

Elevii de la şcoala generală din Satchinez învață matematică și informatică în laboratorul digital

Elevii de la şcoala generală din Satchinez învață matematică și informatică în laboratorul digital

Școala cu clasele I-VIII Satchinez continuă programul Digitaliada și în anul școlar 2018-2019, în laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza în procesul de predare metode digitale interactive.

Laboratorul digital este dotat cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia au primit un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.

„În județul Timiș avem deja rezultate foarte bune în școala din Satchinez. Îi felicităm pentru că se numără printre primele școli din România care predau matematică și TIC după metode digitale interactive. La nivel național avem în prezent 4.500 de elevi care se bucură de beneficiile proiectului Digitaliada în care Fundația Orange a investit 1,3 milioane de euro”, a precizat Amalia Fodor, director Fundația Orange.

„Mijloacele didactice moderne îi fac pe copii să participe cu drag la ore, acest lucru se vede în comportamentul lor. Elevii abia așteaptă să ajungă la orele de matematică sau la orele de informatică predate în laboratorul Digitaliada”, afirmă directorul școlii, Liliana Călianu.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*