Social

Curg amenzile pentru cei care aruncă deșeuri pe domeniul public

Curg amenzile pentru cei care aruncă deșeuri pe domeniul public

Polițiștii locali au continuat în ultima perioadă acțiunile cu privire la abandonarea de deșeuri pe domeniul public, efectuându-se verificări în vederea depistării celor care aruncă tot felul de resturi contribuind astfel la formarea de rampe cladestine de gunoaie, continuându-se astfel măsurile în cadrul campaniei de sensibilizare a populației cu privire la importanța implicării tuturor în menținerea unui oraș curat, prin sesizarea la Poliția Locală în cazul în care observă astfel de situații.

În ultimele 10 zile au fost aplicate de polițiștii locali un număr de 91 de sancțiuni cu o valoare de peste 22.000 lei. Au fost constatate astfel de încălcări ale legislației în zone precum Calea Șagului, str. Sf. Ioan, Acad. Remus Răduleț, Gr. Alexandrescu, 16 Decembrie, Surorile Martir Caceu, Calea Aradului, dar și în stații ale mijloacelor de transport în comun din piețele Traian și 700.

Pe lângă notificările înmânate proprietarilor și asociațiilor de locatari prin care aceștia erau informați cu privire la legislația care trebuie respectată în privința protecției mediului și cu privire la sancțiunile pe care le riscă în cazul nerespectării actelor normative, au fost identificate noi locații cu deșeuri atât de polițiștii locali aflați în teren cât și cu sprijinul cetățenilor, acestea fiind transmise către Biroul Salubrizare din cadrul Primăriei Timișoara în vederea luării măsurilor de igienizare.

Poliţia Locală reaminteşte că, potrivit HCL 371/2007, pentru persoanele fizice sancțiunile sunt între 500 și 1.000 lei, iar pentru persoanele juridice sunt între 1.000 și 2.500 lei.

Cetățenii care observă persoane aruncând deșeuri sau rampe clandestine de gunoi pot sesiza aceste aspecte la la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*