Life-style

Târgul meșterilor populari va avea loc în weekend la Muzeul Satului

Târgul meșterilor populari va avea loc în weekend la Muzeul Satului

Târgul Meșterilor Populari a ajuns la a XVIII-a ediție, și, ca număr, se potrivește de minune cu ultimele două cifre a anului Centenarului 2018. Vremea se anunță frumoasă, pare-se că și acest septembrie poartă pe cap pălăria de paie a bunicului.

Până acum au confirmat participarea 73 de meșteri/creatori de artă populară, din care 17 sunt din Banat, iar toți ceilalți din toată țara. Mai mult, anul acesta vor fi și meșteri din Republica Moldova.

Nu ratați ceramica de Baia Mare, de Târnăveni, de Horezu și de Corund, sculptura în lemn, mobilierul și uneltele. Se vor găsi și costume populare, țesături, podoabe, cojoace, căciuli, instrumente muzicale, întregul arsenal de pielărie – curele, opinci, ornamente din paie și multe, multe alte obiecte artizanale din Constanța, Mureș, Suceava, Hunedoara, Caraș-Severin și Serbia. Desigur, nu vor lipsi nici deliciile culinare tradiționale.

Festivitatea de deschidere va avea loc sâmbătă 22.09.2018 la ora 10.00, iar târgul se va încheia duminică seara, în 23.09.2018.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*