Eveniment

Peste o sută de incendii au fost stinse luna trecută de pompierii timișeni

Peste o sută de incendii au fost stinse luna trecută de pompierii timișeni

Misiune dificilă pentru pompierii timișeni! În luna august, ISU Timiș a fost solicitat și a intervenit la 45 de incendii, dintre care 33 de incendii au avut loc în gospodăriile populației și alte 57 de incendii de vegetație uscată.

Această statistică este destul de îngrijorătoare.

Pentru a preveni orice incendiu în gospodărie, sau în afara acesteia, ISU Timiș vă recomandă: instalarea detectoarelor individuale de fum (câte unul în dormitoare, camera de zi, holuri). Funcţionarea corectă a acestora reduce la jumătate numărul victimelor incendiilor; carburanţii sau alte lichide inflamabile pentru uz casnic se păstrează numai în ambalaje metalice special destinate, închise ermetic, în locuri protejate şi fără a se depăşi cantitatea de 25 l; nu aşeza buteliile de gaze în apropierea surselor de căldură ori sub acţiunea directă a razelor solare; păstrează chibriturile şi brichetele departe de copii, şi, dacă este posibil, închise; nu folosiți chibritele, lumânările, lămpile de iluminat cu petrol, în spaţii cu pericol de incendiu/explozie, cum sunt: depozite de furaje, grajduri, magazii, poduri sau spaţii în care se simte miros de gaz şi altele asemenea; arderea resturilor menajere se face doar la distanţe corespunzătoare de locuinţe şi anexe gospodăreşti, asigurându-se supravegherea pe tot parcursul acesteia. Înainte de a părăsi locul de ardere, se stinge cu apă; NU fuma în pat sau când ești obosit ori ai luat medicamente; nu lăsa ţigara aprinsă înainte de a părăsi încăperea şi umple cu apă scrumiera în care se află mucurile înainte de le arunca se interzice utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii; se interzice suprasolicitarea reţelei electrice prin folosirea simultană a mai multor receptori.

Pentru asigurarea intervenţiei în caz de incendiu se recomandă amplasarea în bucătării a unui stingător de incendiu sau a unei pături de incendiu.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*