Cultură

Noapte Albă la Teatrul Maghiar. Spectatorii vor putea intra în culise

Noapte Albă la Teatrul Maghiar. Spectatorii vor putea intra în culise

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara își invită spectatorii să descopere colțurile ascunse ale clădirii în care funcționează și să ia parte la un quiz cu premii în data de 22 septembrie 2018.  „Noaptea alba a teatrului” urmează modelul teatrelor din Ungaria, care oferă anual tururi ghidate gratuite și acces în culise și la ateliere.

După spectacolul din Sala Studio care începe la 19:00 – „Mică neînțelegere cosmică”, regia Csábi Anna, curioșii vor putea să vadă atelierul de tapițerie, magazia de costume, depozitul de decoruri, atelierul de pictură și spațiul de lucru al graficianului, precum și cabinele actorilor și culisele scenelor pe care se țin spectacole. Ghizii vor fi actori din trupa Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, iar turul va fi în română și maghiară.

De la 22:00 participanții sunt invitați la un pahar de vin roșu în Sala Studio, unde se va ține un quiz cu întrebări despre arta teatrală și spectacolele Teatrului Maghiar, iar apoi va fi organizată o vănătoare de comori. Premiile  puse la bătaie vor fi tricouri și plase cu însemnele Teatrului Maghiar, bilete la spectacole, sticle de vin, abonamente Kult Card și obiecte de recuzită din spectacole.

Accesul la „Noaptea albă a teatrului” din 22 septembrie va fi gratuit, cu excepția spectacolului la care biletele costă 16 lei, respectiv 8 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Mai multe infomații la pr@tm-t.ro și 0356-450.606.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*