Educație

Cazarea studenților în căminele Universității Politehnica Timișoara

Cazarea studenților în căminele Universității Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara s-a preocupat mereu de asigurarea unor condiții optime de studiu și cazare, fiind una dintre puținele instituții de învățământ superior care acoperă în totalitate solicitările de cazare venite din partea studenților săi, atât la nivelul ciclului de licență, cât și la masterat sau doctorat.

UPT dispune de 16 cămine studențești, dintre care două de garsoniere, capacitatea totală de cazare fiind de 6.067 de locuri. Căminele sunt dotate cu mobilier, frigidere, bucătării și spălătorii complet echipate, precum și acces la Internet. În perioada de vară, Universitatea Politehnica Timișoara a investit peste 200.000 de euro pentru reparații și dotări la căminele și cantinele din campusul universitar.

După sesiunea de admitere din luna iulie, totalul solicitărilor de cazare (precazări + studenți admiși în anul I) este de 5450 de locuri. Locurile rămase disponibile vor fi alocate studenților care solicită cazare după sesiunea de admitere din luna septembrie.

Taxele de cazare în cămin sunt curpinse între 95 – 220 de lei/persoană pe lună, în funcție de confort, de numărul studenților în camera și de regimul fără taxă/cu taxă la care este încadrat solicitantul.

Atat cazarea cât și masa studenților UPT sunt asigurate la prețuri subvenționate. Din acest an, pentru studenții proveniți din licee din mediul rural, UPT asigură cazare gratuită timp de un an și 10 tichete de masă gratuite în fiecare lună.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*