Educație

Investiţie de 300.000 euro pentru pregătirea noului an universitar la UPT

Investiţie de 300.000 euro pentru pregătirea noului an universitar la UPT

În vederea asigurării condițiilor optime pentru studiu și cazare în perioada verii 2018, Universitatea Politehnica Timișoara a investit circa 300.000 de euro, din venituri proprii, pentru pregătirea noului an universitar. Sumele au fost alocate pentru reparații și igienizări la căminele și cantinele studențești, precum și pentru amenajarea unor noi laboratoare.

Preocupată ca în fiecare an de creșterea performanțelor în procesul didactic, Universitatea Politehnica a amenajat și dotat 4 noi laboratoare. Dintre acestea două se află în cadrul Facultății de Științe ale Comunicării, unul în cadrul Facultății de Electrotehnică și Electroenergetică, investiția în acestea având o valoare totală de cca. 45.000 de euro și un laborator în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, cu o valoare de 27.000 de euro, realizat cu finanțare din mediul privat, din partea companiei Honeywell. Continuând politica anilor precedenți, au mai fost efectuate investiții în calculatoare noi care vor dota alte patru laboratoare din cadrul universității.

Totodată au fost realizate intervenții de reparații curente și igienizări la săli de curs, seminar și spațiile comune și din cadrulFacultăților de Arhitectură, Automatică și Calculatoare, Construcții și Mecanică.

Deoarece Universitatea Politehnica Timișoara asigură pentrutoți studenții săi cazare și oferă posibilitatea de servire a mesei, au continuat investițiile în cadrul căminelor și cantinei din campusul universitar. Astfel, s-au efectuat lucrări de zugrăvire/igienizare integrală la căminul 1C, intervenții locale la grupurile sanitare și bucătăriile din căminele 19C, 20C și 22C, zugrăvirea holurilor de acces și reparații locale la grupurilesanitare de la căminele 4C și 8C respectiv zugrăveli exterioare la fațadele căminelor 11C și 14C. De asemenea, au fost realizate reparații la Casa Politehnicii nr. 2 și a fost zugrăvită bucătăria din Cantina 1C. Toate aceste lucrări au fost efectuate în condițiile încare Universitatea a continuat pe parcursul verii ofere spații de cazare studenților săi care au ales facă stagii de practică la partenerii economici din Timișoara sau celor care au participat la diverse manifestări organizate de către organizațiile studențești.  La sfărșitul săptămânii sunt programate lucrările finale de dezinsecție și deratizare în toate spațiile din complexul studențesc.

Universitatea Politehnica Timișoara dispune de 16 căminestudențești, capacitatea totală de cazare fiind de 6067 de locuri. Căminele sunt dotate cu mobilier, frigidere, bucătării și spălătorii complet echipate, precum și acces la internet.

Bucurându-se de un real succes încă de la lansare, aplicațiilemobile software ale universității destinate uzului studenților pentru gestionarea activităților sau cele de rezervare ale terenurilor de sport din cadrul bazei sportive, au fost actualizate, dezvoltate și completate.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*