Cultură

Festivalul de Muzică Veche revine la Timișoara în perioada 16 septembrie – 20 octombrie

Festivalul de Muzică Veche revine la Timișoara în perioada 16 septembrie – 20 octombrie

Festivalul de Muzică Veche este găzduit de Biserica Evanghelică Luterană din Timișoara (zona fântânii Punctelor Cardinale). Evenimentul a ajuns la cea de-a XIII-a ediție.

Timișorenii se vor putea delecta cu acordurile muzicii care răsuna în urmă cu câteva secole, în Europa. Atmosfera baroc a evenimentului este asigurată atât de cadrul desfășurării concertelor, cât și de muzica interpretată.

În cadrul festivalului care are zece zile de concert vor evolua formații recunoscute pe plan internațional în domeniul spectaculos al muzicii de epocă.

Ca o curiozitate, pentru ca autenticitatea interpretării să fie cât mai exactă, va fi utilizat inclusiv un clavecin adus din Zaragoza. Instrumentul muzical a fost  achiziționat de Filarmonica Banatul și are o sonoritate aparte.

Festivalul de Muzică Veche debutează în 16 septembrie, de la ora 20.00, cu un concert intitulat “My Dearest, My Fairest”. Conducerea muzicală este asigurată de Kathryn Elkin şi Esteban Mazer. În programul primei seri sunt incluse lucrări semnate de J.S. Bach, Antonio Vivaldi, G. F. Handel şi H. Purcell. Melomanii vor avea ocazia întâlnirii cu formația “Le tendre amour”, cu o reputație excelentă în rândul admiratorilor acestui gen de muzică.

„Luându-și numele de la o temă foarte răspândită în epoca lui Louis al XIV-lea, Le Tendre Amour este un ansamblu dinamic de muzicieni pe care i-a adus împreună pasiunea pentru interpretarea muzicii secolelor al XVII-lea și al XVII-lea într-un mod care să inspire publicul de azi. Ansamblul, dirijat și condus de Katy Elkin și Esteban Mazer, își are sediul în Barcelona, dar membrii săi provin din mai multe colțuri ale lumii: Franța, Italia, Cuba, Argentina, Belgia, Suedia, Brazilia, Statele Unite ale Americii și bineînțeles Spania, insistând încă de la început asupra unui repertoriu care să cuprindă programe deosebite, cu scopul de a satisface publicul de toate vârstele”, se menționează în programul evenimentului.

Programul complet al manifestării poate fi consultat pe siteul evenimentului www.festivalmuzicaveche.ro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*