Administrație

Timișoara din nou fără apă caldă! E.on a sistat gazul pentru Colterm

Timișoara din nou fără apă caldă! E.on a sistat gazul pentru Colterm

Probleme la COLTERM! Zeci de mii de oameni au rămas fără apă caldă. Pentru a doua oară în ultimele trei luni, E.on a sistat furnizarea gazului pentru Colterm. Și asta după ce conturile Colterm au fost blocate.

Compania de termoficare trebuie să primească şase milioane de lei de la Termoficare Oradea, iar conturile se pot debloca. Primarul Nicolae Robu a precizat că problema va fi rezolvată în cursul zilei de mâine.

În total, peste 60.000 de abonați Colterm din Timișoara au rămas fără apă caldă la robinete în această seară, după ce E.On a sistat furnizarea gazelor naturale. Primarul Nicolae Robu a spus că a încercat să ia legătura cu directorul general al E.On, însă fără rezultat.“Aștept răspunsul de la E.On. Sunt convins că problema se va rezolva, pentru că le-am explicat celor de la E.On ce s-a întâmplat. Întrucât Colterm avea conturile blocate, n-a putut să primească cei 3,2 milioane de lei pe care noi i-am pus deoparte pentru Colterm să-i dea mai departe la Termoficarea Oradea pentru certificate verzi, iar în urma acestei plăți, ultima rata de certificate verzi, s-ar fi deblocat o sumă de șase milioane de lei, din care Colterm plătea și la E.On. Și am stat astfel într-un blocaj, cei de la E.On sunt foarte fermi, dacă nu-și primesc banii la timp, ei imediat închid robinetul. Le-am explicat că astăzi s-au deblocat conturile Colterm, prin urmare Colterm a dat banii la Oradea, mâine banii cei 6 milioane garanție care erau depuși la Oradea vor fi deblocați. Am explicat și în ședința de CL, perioada critică pentru Timișoara eu consider că a trecut. Urmează să încasăm în această lună din taxe și impozite locale din partea persoanelor juridice o sumă, estimăm în jur de 25 milioane lei”, a explicat primarul Nicolae Robu.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*