Social

Parohia Plopi a oferit la început de an școlar zeci de ghiozdane copiilor nevoiași

Parohia Plopi a oferit la început de an școlar zeci de ghiozdane copiilor nevoiași

În Parohia Timișoara-Plopi s-a desfășurat, la început de an școlar, o acțiunea filantropică, în cadrul căreia aproximativ 70 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 4, care provin din familii dezavantajate din punct de vedere economic, au primit ghiozdane și rechizite școlare.

„Confruntate cu astfel de probleme ce stau la baza riscului educațional, unele familii nu-şi mai pot trimite copiii la şcoală, abandonul şcolar şi analfabetismul înregistrând cote cu adevărat îngrijorătoare în învățământul românesc. Faţă de acești factori socio-educaționali, Biserica nu poate rămâne pasivă, mai ales că de-a lungul istoriei, rolul ei în actul educațional a fost esenţial”, au transmis reprezentanţii Mitropoliei Banatului.

Evenimentul a debutat în biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, după Sfânta Liturghie, când părintele paroh Zaharia Pereș, după ce a ținut un cuvânt de învățătură cu exemple biblice despre importanța educației în viață, împreună cu inginerii Cătălin Martin, Alina Turda și colaboratorii acestora de la câteva societăți de IT din Timișoara, au împărțit elevilor câte un ghiozdan și rechizite școlare necesare procesului de studiu în noul an școlar.

„Acțiunea vine să completeze activitățile filantropice organizate în parohia noastră de la începutul anului, cu nădejdea că, în felul acesta, implicăm credincioșii parohiei să participe la împlinirea cuvântului evanghelic, întrucât <<credința fără fapte, moartă este>>, așa cum spune Sfântul Iacov. Astfel îi determinăm și pe copii să trăiască într-o lume altruistă, bucurându-se de prieteniile creștinești care se leagă în timpul anului școlar atunci când ei se întâlnesc și la biserică”, a spus părintele paroh Zaharia Pereș.

Evenimentul s-a realizat cu ajutorul unor oameni de bine de la mai multe companii IT din Timișoara, care au continuat o tradiție mai veche de a fi alături de copiii nevoiași la început de an școlar.

Sursa: Mitropolia Banatului

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*